Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Reformatorisch Dagblad - Kerknieuws

De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.
  1. Titus 2:11-12
  2. Drs. P. J. Vergunst, algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond (GB) in de Protestantse Kerk in Nederland, reageert donderdag in De Waarheidsvriend op de oproep van zeven (oud-)leden van de synode om de ambten kerkbreed open te stellen voor vrouwen. „Zelfs in de kerk lijken de marges smaller te worden om het eigene van man en vrouw vanuit Gods Woord te blijven benoemen.”
  3. Een rechtbank in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh heeft woensdag acht christenen vrijgesproken van het ontvoeren van zestig kinderen om hen met geweld tot het christendom te bekeren.
  4. Niet iedere ouderling kan met stichting een preek voorlezen aan de gemeente. Is dit ook te léren? In de gereformeerde gemeente te Groningen worden de ouderlingen erin getraind.
  5. Het volledige archief van het Vaticaan over de Tweede Wereldoorlog wordt vanaf 2 maart voor wetenschappelijk onderzoek opengesteld. In Rome wordt verwacht dat dit de discussie over de rol van het Vaticaan en de paus tijdens de Tweede Wereldoorlog zal doen oplaaien, zo meldde de Vlaamse nieuwsdienst Kerknet woensdag.

Doorgrond mij, God, en ken mijn hart,
peil mij, weet wat mij kwelt,
zie of ik geen verkeerde weg ga,
en leid mij over de weg die eeuwig is.
Psalm 139 : 23 en 24