Kop

De website van Arie Tromp

Kies uw taal
Pick your language

Mijn gegevens

      Mijn gegevens

  Adres: Populierenlaan 30,
                 2925 CT Krimpen aan den IJssel
  Vaste telefoon: 0180 522828
  Mobiele telefoon: 06 44046099

  Adres in: Google Printview
  Email: info@dsatromp.nl

ATromp

Reformatorisch Dagblad - Kerknieuws

De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.
  1. De protestantse Emmaüskerk aan de Noordewierweg in Amersfoort wordt omgevormd tot ”Hart van Soesterkwartier”. Daarmee wordt het kerkgebouw een centrale ontmoetingsplek in de wijk Soesterkwartier.
  2. Steeds meer kerken proberen duurzame stappen te zetten, maar ervaren hobbels onderweg. Toch lukt het de Jacobikerk in Utrecht om zonnepanelen op de monumentale kerk te krijgen. „Laat onze kerk een inspiratie zijn voor anderen.”
  3. Ds. A. J. T. Ruis is woensdag bevestigd als predikant van de christelijke gereformeerde kerk te Katwijk aan Zee.
  4. Veel met jezelf bezig zijn, kan leiden tot psychische problemen, meent prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker. Gerichtheid op anderen en de Ander is volgens haar nodig.
  5. Zaterdag is het 450 jaar geleden dat negentien rooms-katholieke geestelijken in Den Briel om het leven werden gebracht door de protestantse watergeuzen. Deze geestelijken kregen de naam “de martelaren van Gorcum”. Waar komt die uitbarsting van religieus geweld vandaan?