Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. Ik was dus in Nazareth, dat weet u misschien nog. Na twee dagen falafel eten besloot ik mijzelf een diner in een echt restaurant te gunnen. Ik nam iets onbestemds dat volgens het menu kip als belangrijkste ingrediënt had. Wie alleen eet, is snel klaar. Na een half uur stond ik alweer buiten. Het was half negen. Ik twijfelde: zou ik naar mijn hotel gaan of nog even het centrum van de stad in lopen?
  2. Een opzienbarende kerststal in de Verenigde Staten vraagt aandacht voor de vluchtelingenproblematiek. De kerststal wordt vaker gebruikt om Kerst te koppelen aan actuele thema’s. ‘Het verhaal van God die verschijnt in het hier en nu is een thema dat op allerlei plekken en op allerlei momenten in de geschiedenis opnieuw is verteld.’
  3. Negen weken lang trok de negentienjarige John Kaag door de Alpen, met in zijn rugzak de boeken van Friedrich Nietzsche. Zeventien jaar later ging hij nog een keer, nu met vrouw en kind. Pas toen begon Kaag Nietzsche te begrijpen.
  4. Het regionale bestuur van de christelijke gereformeerde kerken (CGK) is er nog niet uit of de kerkgemeente Zwolle in het kerkverband kan blijven. De gemeente ligt onder vuur om een relatief tolerante houding ten opzichte van homo’s.
  5. Daar schrokken we deze maand van: dat Nederlandse leerlingen school zo saai vinden. Ze klaagden over ‘cijferverslaafde scholen’ die hun denkvaardigheid niet uitdaagden. Uit een ander onderzoek bleek dat jongeren boeken lezen vaak zien als ‘pure tijdverspilling’, waarbij natuurlijk werd gewezen op de concurrentie van Instagram, You­Tube en Netflix. Kijken is makkelijker en leuker.

Liefdevol en genadig is de Heer,
hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.
Niet eindeloos blijft hij twisten,
niet eeuwig duurt zijn toorn.
Psalm 103 : 8 en 9