Kop

De website van Arie Tromp

Kies uw taal
Pick your language

Mijn gegevens

  Adres: Populierenlaan 30,
                 2925 CT Krimpen aan den IJssel
  Vaste telefoon: 0180 522828
  Mobiele telefoon: 06 44046099

  Adres in: Google Printview
  Email: info@dsatromp.nl

ATromp

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: religie&filosofie
  1. Zijn kerk bleek nog overeind te staan, maar veel meer dan dat was het ook niet. Priester Ammar Yako keerde vier jaar geleden terug in Qaraqosh. IS was er verdreven. De schade aan het Noord-Iraakse stadje was enorm. In de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis had brand gewoed, beelden waren kapot geslagen, kruisen van de muur getrokken, eeuwenoude religieuze manuscripten zwaar beschadigd.
  2. Het klimaatactivisme vertoont soms religieuze trekken. De vraag is of dit noodzakelijk is om het grote publiek de ernst van de situatie te doen beseffen. En, gaan kerken soms niet te ver in hun strijd voor behoud van de schepping?
  3. Wereldwijd wint radicaal-rechts aan macht door goedkeuring van orthodoxe christenen. Zoals ze in de VS Trump aan de macht hielpen, komen ze in Nederland Baudet goed van pas, laat journalist Sander Rietveld in Nieuwe kruisvaarders zien.
  4. Zo rond mijn twintigste was ik een enthousiast lezer van rouwadvertenties in de krant. Ik was jong en de dood leek nog ver weg, dus in zekere zin was het een veilige tijdsbesteding. Tegenwoordig doe ik het minder. De dood komt langzamerhand te dichtbij. Nu is het zo dat sinds de opmars van de sociale media, doodsberichten in de krant – hoe mooi vormgegeven ook – vaker definitieve bevestigingen zijn van iemands verscheiden dan de eerste aankondiging daarvan.
  5. In de aanloop naar de verkiezingen praat Trouw over geloof en politiek met lijsttrekkers van partijen in de Tweede Kamer, die openlijk uitkomen voor hun geloof. In de derde aflevering: Lilianne Ploumen, lijsttrekker van de PvdA.