Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. In een tijd van krimpende kerken verwachten gemeenten dat hun dominee het tij gaat keren. Dat maakt hen gevoelig voor een burn-out.
  2. Arie Vuyk vindt dat boeddhisme en humor prima samengaan. Hij maakte een boeddhistische cabaretvoorstelling waarmee hij na de zomer op tournee gaat.
  3. “Geloof is niet de menselijke droom en waan, die sommigen geloof noemen.” Deze woorden zijn van Luther in zijn voorwoord bij de Brief aan de Romeinen. Onlangs zag ik op Twitter een opname voorbijkomen van Trump, tijdens een van zijn gebedsdiensten in het Witte Huis. We zien hem staan met gebogen hoofd, te midden van een kring adepten die hun handen bezwerend op zijn armen, schouders en hoofd leggen, in diepe dankbaarheid en vervoering. De beelden sluiten naadloos aan bij de overtuiging van miljoenen evangelicalen die president Trump als ‘de uitverkorene’ zien, gezonden door God om redding te bieden.
  4. Trouw trekt door Nederland en gaat mee met tempelgangers van velerlei soort. Vandaag: Ed van der Geest (81), die een joodse muziekavond bijwoont in de Portugese Synagoge.
  5. Toen ik eerder deze week, vanuit Amsterdam aangekomen op het vliegveld van Rome, naar de bagagehal liep om daar mijn koffer op te halen, werd ik tegen­gehouden door twee mannen. Ze zaten allebei op een stoel. Een van hen droeg een geel vestje. ‘Ministerie van gezondheid’ stond erop. Ik moest van hem mijn bril afdoen. De man hield een iPad ter hoogte van mijn gezicht, klikte ergens op en zei toen dat ik door mocht lopen. Ik was goedgekeurd. Later begreep ik dat hij had gemeten of ik koorts had, een symptoom van besmetting met het nieuwe corona­virus. Nu had ik al een paar dagen last van een hardnekkige kriebelhoest en ook koorts gehad, dus ik was opgelucht dat ik Rome binnen mocht.

Leer mij uw wil te volbrengen,
u bent mijn God,
laat uw goede geest mij leiden
over geëffende grond.
Psalm 143 : 10