Kop

De website van Arie Tromp

Kies uw taal
Pick your language

Mijn gegevens

      Mijn gegevens

  Adres: Populierenlaan 30,
                 2925 CT Krimpen aan den IJssel
  Vaste telefoon: 0180 522828
  Mobiele telefoon: 06 44046099

  Adres in: Google Printview
  Email: info@dsatromp.nl

ATromp

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: religie&filosofie
  1. Veel protestanten hebben vanouds moeite met beelden in de kerk, maar dat is nergens voor nodig vindt de gereformeerde promovendus Alfred Bronswijk. ‘De Bijbel is geen beeldenbestormend boek.’
  2. Ons land moet een ruimhartig asielbeleid voeren, bepleit Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam. Ook als het om de nieuwe stroom Afghaanse vluchtelingen gaat. Van het CDA verwacht hij steun voor dit standpunt. “Ze moeten hun christelijke wortels waarmaken.”
  3. ‘Ook al hadden sommige mensen me liever zien sterven: ik leef nog.’ Aldus paus Franciscus in gesprek met een groep Slowaakse jezuïeten, eerder deze maand. Als de paus – zelf een jezuïet – een ander land bezoekt, probeert hij in zijn reisprogramma altijd een gesprek op te nemen met de jezuïeten in dat land. In Bratislava ontmoette hij een groep van zo’n vijftig Slowaakse jezuïeten. Het zal misschien komen omdat hij zich onder jezuïeten doorgaans zo op z’n gemak voelt, maar de paus sprak bepaald niet met de handrem erop. Zie het citaat hierboven. De paus verwees daarmee naar zijn ziekenhuisopname in de zomer: Franciscus werd geopereerd aan zijn dikke darm en lag vervolgens een tijdje in het ziekenhuis. Het Vaticaan sprak er telkens in geruststellende termen over, maar achteraf bleek dat het allemaal behoorlijk ernstig was geweest.
  4. De weg naar boeddhistische zenmeester is lang, en zelden worden er nieuwe meesters geïnitieerd. Zondag werden in een Nijmeegse kerk maar liefst tien tegelijkertijd benoemd. Daarmee wordt geschiedenis geschreven.
  5. In zijn boek Waarheidszoekers weerlegt Cees Zweistra de ideeën van complot­denkers niet. Wel biedt de filosoof met gevoel voor technologie een nieuwe analyse van het fenomeen. Het resultaat is verrassend en grimmig.