Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
TR: religie&filosofie
  1. Een pessimistische levenshouding leidt tot slechte beslissingen, zegt ethicus Hanno Sauer. Bovendien is er alle reden om optimistisch te zijn, betoogt hij.
  2. Het licht schijnt in de duisternis’, horen we in het evangelie naar Johannes. Het zijn woorden die mij raken nu corona de wereld in haar greep heeft en de besmettingen, en dus ook de angst en onzekerheid bij mensen, weer toenemen. Duisternis wordt vaak als noodlot beleefd, als iets dat hoogstens met uiterste moeite en krachtsinspanning overwonnen kan worden, zoals we dat nu met het virus proberen te doen. Maar wat als het nog vele maanden of zelfs jaren gaat duren voor het ­virus echt onder controle is?
  3. Tienduizenden orthodoxe joden vieren traditioneel Nieuwjaar in het Oekraïense stadje Oeman. Maar dit jaar wil dat land hen buiten de deur houden vanwege het coronavirus.
  4. Ook al kleeft er een heel rijtje stevige nadelen aan, voorgangers van Nederlandse kerken vinden dat de online vieringen, die met het uitbreken van de coronacrisis gemeengoed geworden zijn, die kerken tal van kansen biedt. De online vieringen hebben bovendien voor allerlei vernieuwing gezorgd.
  5. De plaatselijke dominee Chuck Allen heeft net de campagnebijeenkomst geopend van Evangelicals for Trump in Cumming, in de Amerikaanse staat Georgia, als hij een voorspelling doet over de komende verkiezingen. Het zal dit keer significantly anders zijn dan bij de vorige verkiezingen, zegt hij tegen de verslaggever van Christianity Today. Witte evangelische christenen zullen nog steeds op Trump gaan stemmen, maar nu vanuit een ander gevoel. “Ik denk dat de meeste evangelische kiezers – de meeste dominees zeker – vier jaar geleden vermoedelijk tégen Hillary Clinton stemden. Vier jaar later stemmen velen, zo niet de meesten, vóór Trump.”

Moge uit Sion de Heer u zegenen,
die hemel en aarde gemaakt heeft.
Psalm 134 : 3